Menu
0
Ophalen in de winkel mogelijk
Voor 14.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 69 EURO
13Jul2021
Gebruik en onderhoud van je roestvrijstalen koekenpan

Gebruik en onderhoud van je roestvrijstalen koekenpan

Bakken in een roestvrijstalen koekenpan geeft het mooiste bakresultaat, de warmtegeleiding is namelijk optimaal. Daarnaast is het zeer duurzaam, je kunt mits goed gebruikt, levenslang doen met een rvs koekenpan. Maar het is wat lastiger dan bakken met een koekenpan met een anti-kleef laag. Echter, met onderstaande tips zorg je ervoor dat je deze fijne pannen feilloos kunt gebruiken.

Wanneer je de pan wil gaat gebruiken en je wil weten of deze goed op temperatuur is, verwarm je de pan leeg voor. Laat na een minuutje een paar waterdruppeltjes in de pan vallen, wanneer deze door de pan bewegen (dansen) is de pan op temperatuur.

Voeg dan olie (geen olijfolie, deze heeft een te laag rookpunt en zal snel verbranden) of boter toe. Nu kan het vlees, eitje of wat je maakt, in de pan. Waarschijnlijk blijft dit even vastzitten in de pan. Geen paniek! Geduld, het zal vanzelf loslaten. Wanneer je voorzichtig voelt dat dit het geval is, kun je je eten omdraaien. Je kunt de temperatuur wat verlagen, de pan heeft genoeg warmte om je eten door te laten garen.

Na het gebruik en de pan is afgekoeld, doe je een laagje water in de pan en laat je dit even weken. Je kunt daarna met een schuurspons zonder sop de pan schrobben totdat deze weer schoon is. Een roestvrijstalen pan kan wat veranderen van kleur op den duur, dit is normaal.

Wanneer je pan een  ‘grote beurt’ nodig heeft, doe je een laagje water met een schepje azijn of soda in de pan en verhit je de pan. Neem de pan daarna van het vuur en schrob deze met een sponsje. Het voordeel van een roestvrijstalen pan is dat je er eigenlijk niets kapot aan kan maken.

Wanneer er witte plekken of strepen blijven zitten komt dit waarschijnlijk door kalk of mineralen. Je kunt de pan inwrijven met wat azijn of citroensap en daarna afspoelen met heet water.

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €69,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.