Menu
0
Ophalen in de winkel mogelijk
Voor 14.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 69 EURO
10Feb2021
Gebruik en onderhoud van je houten snijplank

Gebruik en onderhoud van je houten snijplank

Eerste gebruik van je houten snijplank

Om je nieuwe houten plank een goede start te geven, raden we je aan deze eerst te behandelen met olie. Hiermee vorm je een beschermlaag op de snijplank en voorkom je dat deze uit gaat drogen, gaat verbuigen of scheuren. Het beste kun je hiervoor een speciale snijplanken olie gebruiken. Een andere natuurlijke en neutrale olie zoals arachideolie kun je ook gebruiken. Gebruik geen olijfolie, deze is niet geschikt voor het inoliën van houten planken. De olie breng je aan op je plank en veeg je vervolgens uit met een pluisvrije doek. Laat de olie intrekken; na een kwartier wrijf je nog eens goed. Wanneer de plank niet meer vettig aanvoelt is deze klaar.

Groot onderhoud

Eens in de circa 6 maanden moet je je houten snijplank een ‘grote beurt’ geven. Ook hierbij moet deze geolied worden, maar voordat je dat doet dien je de plank eerst goed te reinigen. Dit doe je als volgt: smeer de plank in met citroensap. Bestrooi de plank vervolgens met grof zout zoals zeezout. Laat het citroensap en het zout een kwartiertje intrekken. Vervolgens spoel je alles af en droog je de plank goed. De plank is nu klaar om geolied te worden!

Het schoonmaken van je plank

Houten snijplanken mogen absoluut niet in de vaatwasser. Hoge temperaturen, snel drogen en de chemicaliën in het vaatwaspoeder zorgen ervoor dat je plank zal splijten en/of krom zal trekken. Was je plank dus altijd af met warm water, eventueel een sopje (bijvoorbeeld na het snijden van rauw vlees) en een borstel. Droog je plank goed af voordat je deze opbergt. Leg je plank niet in de directe zon of bij de kachel; ze houden niet van hoge temperaturen en lopen dan het risico te verbuigen.

 

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €69,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.