Menu
0
Ophalen in de winkel mogelijk
Voor 14.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 69 EURO
07Apr2022
Vlijmscherp; onderhoud van je messen

Vlijmscherp; onderhoud van je messen

Wat mij betreft is een goed scherp mes onmisbaar in de keuken. Echter, na verloop van tijd zal het mes bot worden. Hoe zorg je er nou voor dat je mes zo lang mogelijk scherp blijft? Er zijn een paar dingen belangrijk voor het onderhoud en gebruik van je messen.

Welke snijplank gebruik je

De juiste snijplank is belangrijk voor het behoud van je mes. Het beste kun je snijden op een ondergrond van kunststof of hout. Dat is een wat zachter materiaal waar het mes een beetje insnijd. Wanneer je snijdt op een hard materiaal zoals glas of steen, kun je je misschien voorstellen dat het niet goed is voor je mes, omdat het als het ware op de ondergrond klapt en je mes dus sneller beschadigd.

Opbergen van je mes

Wanneer je je mes opbergt, is het belangrijk dat je mes niet in contact komt met ander bestek of keukengerei. Dit om te voorkomen dat je mes sneller bot wordt. Je kunt je mes het beste (en veiligst) opbergen in een blok, aan een magneetstrip, een messen tas of in een speciale messenlegger voor in je keukenlade.

 

Schoonmaken van je mes

We raden af om je messen in de vaatwasser te reinigen. In de vaatwasser komen ze namelijk in contact met andere materialen, waardoor ze sneller bot worden. Ook tasten de reinigingsmiddelen en langdurig warm water op den duur je messen aan. Dus; ouderwets sopje en met de hand afwassen is het beste voor je messen.

Nog scherp?

Twijfel je of je mes bot is? Daar is een handig trucje voor om daar achter te komen.

Ten eerste de tomatentest. Pak een rijpe tomaat, daar zou je mes moeiteloos dooreen moeten snijden zonder dat je teveel kracht zet en je de tomaat als het ware plet.

Een tweede test is de papiertest. Houd een vel papier aan de bovenkant vast en snijd met het mes in de andere hand het papier door. Het mes zou door het vel moeten glijden zonder enige moeite. Lukken bovenstaande zaken niet? Dan is je mes bot.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €69,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.