Menu
0
Ophalen in de winkel mogelijk
Voor 14.00 besteld, dezelfde dag verzonden
Gratis verzending vanaf 69 EURO
01Feb2021
Gietijzeren pannen

Gietijzeren pannen

Ik kook er graag mee; de gietijzer pan! Gietijzeren pannen zijn zeer sterk en slijtvast, ze gaan meestal jarenlang mee. Het voordeel van gietijzer is dat de warmte gelijkmatig wordt verspreid en dat deze pannen lang warmte vasthouden.

Maar hoe onderhoud, gebruik én reinig je je gietijzeren pan?

Voor het eerste gebruik, reinig je de pan met een beetje zeep en warm water. Spoel daarna goed af en maak de pan goed droog; deze mag absoluut niet vochtig in de kast worden gezet i.v.m. de kans op roesten. Neem vervolgens een olie op natuurlijke basis, bijvoorbeeld arachideolie olie en vet de pan hier lichtjes mee in. Warm vervolgens de pan op door deze op een laag vuurtje te zetten, ongeveer een kwartiertje. Haal daarna de pan van het vuur en laat deze afkoelen.

Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser. Laat de pan allereerst helemaal afkoelen voordat je deze afwast. Dit kan gewoon met een beetje afwasmiddel en warm water. Pas ook op met koud water, gietijzeren pannen en zeker met een emaille laag zijn gevoelig voor temperatuurverandering. Na het afwassen moet je de pan goed droogmaken! Soms bakt er wat aan in de pan. Zet deze echter niet uren in het water, dit kan de emaille laag beschadigen.

Tot slot; de meeste gietijzeren pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen en geschikt om in de oven te zetten. Bak en kook niet op te hoog vuur, gietijzer geleid uitstekend warmte dus dat is ook niet nodig. De lekkerste gerechten krijg je door het dichtschroeien en garen op lage temperatuur.

 

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €69,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.